Kabızlığı gidermenize yardımcı olacak: Günde 2 çay kaşığı bağırsaklarınızı harekete geçirecektir

Posted by

Hindistan cevizi yağının müshil etkisi olabilir. Uzmanlar, hindistancevizi yağının metabolizmayı hızlandırdığını ve yiyeceklerin vücuttan daha hızlı geçmesine yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Bu daha sık, daha küçük, daha yumuşak bağırsak hareketleri anlamına gelebilir. Hindistan cevizi yağı hakkında internette bulduğunuz bilgilerin çoğunun bilim tarafından desteklenmediğini unutmamak önemlidir.

Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, bu bileşenin kandaki kolesterol düzeylerini iyileştirebileceğini göstermiş olsa da, bulacağınız diğer iddiaların çoğu asılsızdır veya daha fazla araştırmaya ihtiyaç duymaktadır.

Öncelikle hindistancevizi yağı etiketlerini dikkatlice okumalısınız. Pek çok çeşit rafine ediliyor ve bu da işleme tesisinde sağlık açısından öne sürülen faydalardan bazılarını ortadan kaldırıyor. Bunun yerine organik işlenmemiş Hindistan cevizi yağı arayın. Etikette rafine edilmemiş olarak da adlandırılabilir. Bu tür yağlar işlenmez, dolayısıyla tüm faydalı özellikleri ve eser elementleri korunur.

Yerel eczanenizde çeşitli hindistancevizi temizleyicileriyle karşılaşabilirsiniz. Tam bir temizlik yaparak Hindistan cevizi yağından faydalanmak için ya hep ya hiç gitmenize gerek yok. Bunun yerine Bağırsak Sağlığı Projesi her gün yemekle birlikte bir çorba kaşığı yemeyi öneriyor. Bazı insanlar dört ila altı yemek kaşığı tüketecek kadar ileri gidiyor.

Hindistan cevizi yağını nasıl alırsınız?

Oda sıcaklığınız 24°C’nin altındaysa genellikle katı halde bulunur. İşte bazı seçenekler:

Katı veya yarı katı tereyağını ağzınıza alıp erimesini sağlayın. Ocakta kısık ateşte eritip içebilirsiniz. Ayrıca yediğiniz diğer yiyeceklerin üzerine veya içine de koyabilirsiniz: Zeytin veya kanola gibi diğer yağlar yerine hindistancevizi yağıyla pişirin. Hindistan cevizi yağını kahvenizde veya çayınızda kullanın.

Her sabah yulaf ezmenize veya yoğurdunuza hindistancevizi yağı ekleyin . Hindistan cevizi yağını smoothielere ekleyin. Patlamış mısırı tereyağı yerine hindistancevizi yağıyla fırçalayın.

Ne yaparsanız yapın, hindistancevizi yağını yavaş yavaş diyetinize ekleyin. Çok erken ve çok fazla tüketmek hazımsızlığa, mide kramplarına ve hatta ishale neden olabilir. Her öğünde sadece bir çay kaşığı ile başlayıp oradan devam etmek isteyebilirsiniz. Kabızlığınızdaki değişiklikleri izlemek için bir günlük tutmayı düşünün; bu, aldığınız miktarı ayarlamanıza yardımcı olabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir